Rig-Talk

Guitars, Gear, Tone!
It is currently Mon, Mar 25, 2019 3:28am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed, Jul 11, 2018 11:43am 
Offline
Rock God

Joined: Sun, Mar 25, 2012 6:51pm
Posts: 7177
Location: Wi
Are you human?: 951
It likes the impedance reduced when using the line out. I've been slaving my MCI to a Roland SDE 1000 through an HH M900, out to 2 Marshall cabs. No loop and I don't want to mess with how great it sounds as is....the M900 is the same as the V800 but fewer in/out options and no VU meters. Sounds great...but I noticed some tone suck from the dry cab which is just coming straight out of the Wizard speaker jack. On a RTers suggestion I reduced the impedance on the amp to 8 ohms and that helped a ton. Just a tip for anyone if they notice a little tone suck if they are slaving...My cabs are Marshall 16 ohm mono.

_________________
Many Toys in my Attic


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed, Jul 11, 2018 2:51pm 
Offline
Plank Cranker Wanker
User avatar

Joined: Sun, Sep 10, 2017 1:50pm
Posts: 1091
Are you human?: 951
Interesting... makes sense, though, if the line out is coming off of the speaker jacks. I have a few amps that have line outs that do come off the speaker jacks, so I'll have to try that with those. Thanks for the tip!!

_________________
:rock: :rock: :rock:


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed, Jul 11, 2018 2:54pm 
Offline
Supah Stah
User avatar

Joined: Fri, Jun 23, 2006 11:45pm
Posts: 3982
Location: San Antonio, TX
I run my wizards dry into a 16 ohm cab, wet cabs using the line-out. I haven't noticed any tone suck when using the line out. I'll try the lower impedance and see if I notice a difference

_________________
My Gear:
Guitars: LP Custom, LP R8, Duvell Elite, Duvell MBC
Amps: MTL - Modern Classic II (KT150) - Modern Classic II - Ultra-Lead
Cabs: Wizard x 3 - Fryette x 2


Great Transactions - Click Here:
http://www.rig-talk.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=64423

Ineptocracy - a system of government where the least capable to lead are elected by the least capable of producing, and where the members of society least likely to sustain themselves or succeed, are rewarded with goods and services paid for by the confiscated wealth of a diminishing number of producers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed, Jul 11, 2018 4:01pm 
Offline
Rock God

Joined: Sun, Mar 25, 2012 6:51pm
Posts: 7177
Location: Wi
Are you human?: 951
mhenson42 wrote:
I run my wizards dry into a 16 ohm cab, wet cabs using the line-out. I haven't noticed any tone suck when using the line out. I'll try the lower impedance and see if I notice a difference

It's pretty minor, not that noticeable but it's there.

_________________
Many Toys in my Attic


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue, Jan 01, 2019 2:55pm 
Offline
Plank Cranker Wanker
User avatar

Joined: Wed, Dec 20, 2006 5:28am
Posts: 2229
Location: Cleveland Ohio
Are you human?: 951
Racerxrated wrote:
It likes the impedance reduced when using the line out. I've been slaving my MCI to a Roland SDE 1000 through an HH M900, out to 2 Marshall cabs. No loop and I don't want to mess with how great it sounds as is....the M900 is the same as the V800 but fewer in/out options and no VU meters. Sounds great...but I noticed some tone suck from the dry cab which is just coming straight out of the Wizard speaker jack. On a RTers suggestion I reduced the impedance on the amp to 8 ohms and that helped a ton. Just a tip for anyone if they notice a little tone suck if they are slaving...My cabs are Marshall 16 ohm mono.



Hi,
I just picked up a Wizard MC with 2016 updates.
No Loop.
So ,I do have a VHT 2150 Power amp that I currently use to power a Fractal Axe FX IIXL+
Can I use the "line out" on the Wizard and just plug into the Fractal "Instrument "In?
Stereo setup wet cabs and the Wizard MC providing the killer gain. (the Fractal would be effects only)

Am I thinking correctly here?

I'd rather have just a delay in a Loop setup but dont want to give up the VHT poweramp to power the speaker.
Ron at RJM told me the easiest way is to get a Suhr ISO Line out between the speaker and the amp. then the out to delay,then a power amp.


My heads spinning here...lol
Happy New Year,
~ John ~


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue, Jan 01, 2019 7:07pm 
Offline
Supah Stah

Joined: Wed, Sep 19, 2012 7:39pm
Posts: 3692
Are you human?: 951
Is there another input to use on the Axe other than instrument in ? Is there a line in ? Or line level in ? Use that if there is. Or, use the Wizard line out into a stereo delay (or 2 mono delays) then into the VHT.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue, Jan 01, 2019 8:55pm 
Offline
Plank Cranker Wanker
User avatar

Joined: Wed, Dec 20, 2006 5:28am
Posts: 2229
Location: Cleveland Ohio
Are you human?: 951
I do have a Strymon Timeline and a El Capistan

And there are 2 line level inputs mono (left) or both for stereo. (on the Fractal)

So , only using the left(mono) would it still be stereo into the VHT and 2 4x12"s?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue, Jan 01, 2019 11:50pm 
Offline
Supah Stah

Joined: Wed, Sep 19, 2012 7:39pm
Posts: 3692
Are you human?: 951
Well, you need 3 cabs, one for the Wizard and one each for each side of the stereo spectrum. I’d bet the Axe can split to stereo inside itself, or use a Y cord from the line out into both left and right on the Axe.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group - Terms of Use