Rig-Talk

Guitars, Gear, Tone!
It is currently Sat, Mar 23, 2019 10:29pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue, Feb 26, 2019 9:01am 
Offline
Hack

Joined: Tue, Feb 26, 2019 8:45am
Posts: 2
Are you human?: 951
@Two notes,

I'm using a 100 watt Mesa Boogie dual rec with a 2x12 Engl cabinet. As i don't want to haul the cabinet to gigs all the time plus utillize the flexibility at home the products CAB and CAB M seem appropriate.

Some questions remain though for both products:

- Can i connect my amp using the effect loop to the CAB and/or CAB M thus using the full range speaker simulations and mics etc. available going via DI to PA? Or hooking up a headphone too it. Which of your products suits this better? the CAB or CAB M or both?

- Can i connect my amp using the effect loop (technically bypassing the powerstage ) and choose a powersection (6LR6, EL34, KT88 etc. ) ? either sending the signal DI to PA, using headphones or connecting to my own 2x12 speaker?

Looking forward to your reply.

Greets Rob


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri, Mar 01, 2019 7:41am 
Offline
Plank Cranker Wanker
User avatar

Joined: Tue, Feb 22, 2011 3:43am
Posts: 1916
Location: France
Are you human?: 951
Hey Rob,

Quote:
- Can i connect my amp using the effect loop to the CAB and/or CAB M thus using the full range speaker simulations and mics etc. available going via DI to PA? Or hooking up a headphone too it. Which of your products suits this better? the CAB or CAB M or both?


You can do that with both teh CAB M and CAB, BUT make sure the loop is active when the power section is bypassed (Stanby). Otherwise, you'd have to keep the power amp stage ON with no cabinet attached, which means potential trouble (ie destruction of something in the amp, at the very least the output tubes).

Quote:
- Can i connect my amp using the effect loop (technically bypassing the powerstage ) and choose a powersection (6LR6, EL34, KT88 etc. ) ? either sending the signal DI to PA, using headphones or connecting to my own 2x12 speaker?


The power amp modelling in the TN products is not "real power". So, yes you should use that processing when going direct to PA, but you won't be able to power a real cabinet out of the Torpedo CAB/M

_________________
Affiliation: President @ OROSYS SAS, owner of Two Notes Audio Engineering

Creating pro audio product for the guitar and bass players:
Website : Two Notes Audio Engineering
Follow us on Youtube and Facebook
Two Notes samples on Soundcloud

For the best support, please check the FAQ and create a ticket on the Two Notes Help Desk


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group - Terms of Use