Rig-Talk

Guitars, Gear, Tone!
It is currently Wed, Aug 21, 2019 4:17pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu, Jul 18, 2019 12:30pm 
Offline
Hack

Joined: Thu, Jul 18, 2019 12:24pm
Posts: 1
Are you human?: 951
Hey guys :) Just bought the Torpedo Live and really like it so far!

But actually I got a very weird Problem. The Torpedo Live is connected to a Marshall Studio Classic Amp via the speaker in. Initially it works fine for a very short period of time but now and then the input level jumps. Sometimes it gets really silent, sometimes it jumps back to the original volume again and the other time to something in between. Sometimes it works well for 15 minutes and then it happens again.

It's a new Marshall Amp, the Guitar does not have any problems as I'm using it in band practices all the time and also the speaker cable is new. The input level by the way does not only change in my headphones or monitors, but also the LEDs on the torpedo sometimes go up to the orange LEDs and sometimes only hit the first green one. The DI out -> DAW of the Marshall works fine as well.

The only thing I can imagine is that the speaker cable is broken or the Torpedo has some Firmware problem regarding the input?

Maybe somebody can help me here, otherwise I need to send it back and order a new one and hope it's not happening there anymore :)

Cheers, Felix!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon, Jul 22, 2019 12:07pm 
Offline
Plank Cranker Wanker
User avatar

Joined: Tue, Feb 22, 2011 3:43am
Posts: 1960
Location: France
Are you human?: 951
Hi Felix,

that's a weird issue that looks a lot like power amp tube damage (and that's weird for a new amp). Are you sure the line out tap on the amp uses the power amp stage or just the preamp stage (to make sure you actually hear the same signal as the Torpedo)?

The live does not "read" the input really, if the level jumps and the bargraph follows the jump, especially at the input, either the amp or something between the amp and the Torpedo must have an issue.

It can also be the Torpedo loadbox but changes in volume happening at the loadbox stage would be a first.

Would be best in my opinion that you contact our Help Desk so the engineers can help you directly.

_________________
Affiliation: President @ OROSYS SAS, owner of Two Notes Audio Engineering

Creating pro audio product for the guitar and bass players:
Website : Two Notes Audio Engineering
Follow us on Youtube and Facebook
Two Notes samples on Soundcloud

For the best support, please check the FAQ and create a ticket on the Two notes Help Desk


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group - Terms of Use