Rig-Talk

Guitars, Gear, Tone!
It is currently Fri, Nov 22, 2019 6:17am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed, Oct 23, 2019 10:41pm 
Offline
Hack

Joined: Wed, Oct 23, 2019 10:08pm
Posts: 2
Are you human?: 951
I received my Two Notes Torpedo Live unit today, installed all the software, fixed the infamous Windows driver problem, got everything hooked up, launched the Remote app which recognized the unit ... but there is no sound from the monitors attached to my audio interface when using a guitar.

In the displays on the unit and in the Remote app, I can see that the signal is being received - the "in level" meter registers the signal. Also, sounds originating from my computer are coming through the monitors.

A word about the connections - I'm using a guitar cable to connect the Line Out of the Torpedo to the audio interface input (the one I normally plug my guitar into when recording to my computer DAW). I've seen no indication in the docs that using that cable is wrong. I have a real speaker cable connecting my amp to the Torpedo's speaker in jack, not a guitar cable. Both the Torpedo and the audio interface are connected to my computer via USB. My guitar is plugged into the amp at the usual place.

I have an unusual audio interface - an AKAI EIE Pro, and its analog level/vu meters do not register any signal. I suspect that is the first clue that something is wrong with the setup/configuration of that unit.

I guess that I need to confirm that the audio interface hasn't somehow gone bad by returning everything to its original configuration with the Torpedo out of the picture, and test that to see if I can get the guitar sound to come out of the monitors.

Does anybody else have a suggestion?

Thanks in advance!

Mark


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu, Oct 24, 2019 1:11am 
Offline
Hack

Joined: Wed, Oct 23, 2019 10:08pm
Posts: 2
Are you human?: 951
Boy am I embarrassed! It turns out that the only problem was that the cable going into the audio interface just wasn't seated fully. One extra push, and voila, sound.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri, Oct 25, 2019 5:22am 
Offline
Plank Cranker Wanker
User avatar

Joined: Tue, Feb 22, 2011 3:43am
Posts: 2003
Location: France
Are you human?: 951
Don't worry kramsretep, it happens even to the best. ;)

_________________
Affiliation: President @ OROSYS SAS, owner of Two Notes Audio Engineering

Creating pro audio product for the guitar and bass players:
Website : Two Notes Audio Engineering
Follow us on Youtube and Facebook
Two Notes samples on Soundcloud

For the best support, please check the FAQ and create a ticket on the Two notes Help Desk


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group - Terms of Use