Rig-Talk

Guitars, Gear, Tone!
It is currently Fri, Sep 25, 2020 11:25pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue, Jul 21, 2020 7:23am 
Offline
Hack

Joined: Wed, May 11, 2011 2:57pm
Posts: 5
Are you human?: 951
I have a Torpedo Captor X and a Cab M. Can I bypass the attenuator from the Captor X and just use the cab sims and other functions? For example, can the attenuated line out from a different attenuator be feed to the Captor X just for cab sim processing, or will the output from the other attenuator pass through the Captor X’s attenuator before cab sim processing? Thanks.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed, Jul 22, 2020 6:36am 
Offline
Hack
User avatar

Joined: Mon, Apr 27, 2020 4:31am
Posts: 35
Location: Devon, England
Are you human?: 951
When set at "Arena", or full power (mini toggle to the top position), the attenuation is bypassed

_________________
Jason Wilding
Director of Marketing
www.two-notes.com


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed, Jul 22, 2020 6:57am 
Offline
Hack

Joined: Wed, May 11, 2011 2:57pm
Posts: 5
Are you human?: 951
Jason Wilding wrote:
When set at "Arena", or full power (mini toggle to the top position), the attenuation is bypassed



Right, that is unlike the Captor. So, if I am understanding you correctly, If I flip the attenuation switch to full, I can use the Captor X as a replacement for my Cab M+? I know the features are not exactly the same. To summarize:

1) signal from another attenuator-->Captor X (with attenuation switch on full), Captor X functions just like a Cab M

Thanks!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed, Jul 22, 2020 5:18pm 
Offline
Hack

Joined: Wed, May 11, 2011 2:57pm
Posts: 5
Are you human?: 951
Well, after hearing back from the help desk and looking at the schematics in the manual, I would not be able to use the Captor X as substitute for the Cab M. As the help desk pointed out and the schematic confirms, the Captor X does not have a line in, so I would not be able take line level output from another attenuator and run it through the Captor X for cab sim processing. While the full switch bypasses the attenuator, it basically just connects input to output, that is speaker in to speaker out.

I am glad I found this out before I sold my Cab M thinking I could use the Captor X as a replacement.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group - Terms of Use