Rig-Talk

Guitars, Gear, Tone!
It is currently Mon, Oct 26, 2020 8:27am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri, Sep 04, 2020 10:15pm 
Offline
Plank Cranker Trainee

Joined: Sat, Oct 02, 2010 6:42pm
Posts: 791
Are you human?: 951
Hi all, just looking to see if anyone has advice as to where to start. I was playing my dirty Shirley, nothing to loud, through a ua ox amp top box and right in the middle it just turned off. Indicator light off and no sound. I checked all connections and wall was good. I gave it a few minutes and turned it back on and nothing. I checked the fuse and it appears to be fine...could this be a tube failure or something else???


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat, Sep 05, 2020 8:14am 
Offline
Hack

Joined: Wed, Apr 20, 2016 7:09pm
Posts: 2
Are you human?: 951
Did you check both fuses? The mains fuse is just under the power cord socket....little slide out drawer type of thing.


Attachments:
38F66C9F-42DC-4965-A6D1-369E6D1DED69.jpeg
38F66C9F-42DC-4965-A6D1-369E6D1DED69.jpeg [ 65.38 KiB | Viewed 239 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat, Sep 05, 2020 8:16am 
Offline
Plank Cranker Trainee

Joined: Sat, Oct 02, 2010 6:42pm
Posts: 791
Are you human?: 951
Thanks for the tip! I just checked that area as well and that fuse does look a little beat up. But I assume if the fuse looks beat up it’s a sign of something else going on? Typically the tubes? Just trying to find out where the buyers points are on the chassis as I found the trim part but just don’t know where to connect my multimeter?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat, Sep 05, 2020 9:14pm 
Offline
Rock God
User avatar

Joined: Wed, Dec 09, 2009 11:00am
Posts: 9222
Location: Chicagoish
Are you human?: 951
cameron711 wrote:
Thanks for the tip! I just checked that area as well and that fuse does look a little beat up. But I assume if the fuse looks beat up it’s a sign of something else going on? Typically the tubes? Just trying to find out where the buyers points are on the chassis as I found the trim part but just don’t know where to connect my multimeter?

There are no bias points. Pick up a bias rite or a test probe


Last edited by LP Freak on Sat, Sep 05, 2020 9:23pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat, Sep 05, 2020 9:19pm 
Offline
Plank Cranker Trainee

Joined: Sat, Oct 02, 2010 6:42pm
Posts: 791
Are you human?: 951
Looks like it was just rectifier tube. Thanks for the help and info!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group